Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Szaszłyki z mięsa koziego

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

szaszłyki z nieco innym niż zazwyczaj mięskiem

Szaszłyki z mięsa koziego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szaszłyki z mięsa koziego

 

  • 40 dag mięsa z młodej kozy
  • 1 czerwona papryka
  • 3 cebule
  • 15 niedużych pieczarek
  • 100 ml oleju
  • przyprawa do szaszłyków
  • inne przyprawy

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z mięsa koziego
Mięso z młodej kozy pozbawiamy błon, a następnie kroimy w grubsze kawałki. Do miski wlewamy olej i dodajemy lyżkę majernaku, łyżeczkę ziół prowansalskich, łyżeczkę soli, 0,5 łyżki jarzynki, 10 ząbków czosnku, kilka liści laurowych, kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprz - mieszamy. Do marynaty przekładamy mięso kozie i odstawiamy je na minimum 24h (co jakiś czas można przemieszać). Pieczarki przecinamy na połówki, obrane cebule w talarki, a umytą i wydrążoną paprykę w kostkę. Warzywa, pieczarki oraz marynowane mięso nabijamy na wykałaczki na przemian, posypujemy przyprawą do grilla. Mięso grillujemy do miękkości mięsa (ok 20-25 minut)na wolnym ogniu
Szaszłyki z mięsa koziego
Mięso z młodej kozy pozbawiamy błon, a następnie kroimy w grubsze kawałki.
Szaszłyki z mięsa koziego
Do marynaty przekładamy mięso kozie i odstawiamy je na minimum 24h
Szaszłyki z mięsa koziego
Do marynaty przekładamy mięso kozie i odstawiamy je na minimum 24h
Szaszłyki z mięsa koziego
Warzywa, pieczarki oraz marynowane mięso nabijamy na wykałaczki na przemian