Sposób przygotowania:
Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych z grill
► Polędwiczki wieprzowe umyć pod bieżącą zimną wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym i starannie wyciąć błony. Mięso pokroić w grube plastry i każdy plaster delikatnie rozgnieć ręką.
► Do miseczki wlać olej, dodać przyprawę do grilla, sól, pieprz i wszystko razem wymieszać. Następnie mięso wymasować z przygotowanym olejem z przyprawami i odstawić na 120 minut, nie do lodówki.
► Na metalowe szabelki do szaszłyków nadziać na przemian mięso i cebulę. Czynność powtórzyć trzykrotnie. Gotowe szaszłyki rozłożyć na rozgrzanym ruszcie i grillować około 15-25 minut, od czasu do czasu obracać, żeby szaszłyki się nie przypaliły i równomiernie dopiekły z każdej strony.
► Do miseczki wlać olej, dodać przyprawę do grilla, sól, pieprz i wszystko razem wymieszać. Następnie mięso wymasować z przygotowanym olejem z przyprawami i odstawić na 120 minut, nie do lodówki.
► Na metalowe szabelki do szaszłyków nadziać na przemian mięso i cebulę. Czynność powtórzyć trzykrotnie. Gotowe szaszłyki rozłożyć na rozgrzanym ruszcie i grillować około 15-25 minut, od czasu do czasu obracać, żeby szaszłyki się nie przypaliły i równomiernie dopiekły z każdej strony.