Sposób przygotowania:
Szaszłyki wieprzowe z piekarnika
Mięso od szynki wieprzowej pokroić w kostkę, polać oliwy, oprószyć przyprawą do grilla. Wymieszać.
Boczek pokroić w kostkę, polać oliwą, oprószyć przyprawą gyros. Wymieszać. Oba mięsa odstawić na kilka godzin do lodówki.
Kiełbasę pokroić w plastry, cebulę na mniejsze kawałki. Na patyczki do szaszłyków nabijać naprzemiennie oba gatunki mięsa, cebulę i kiełbasę.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i upiec. Podawać np. z talarkami ziemniaków i sosem czosnkowym.
Boczek pokroić w kostkę, polać oliwą, oprószyć przyprawą gyros. Wymieszać. Oba mięsa odstawić na kilka godzin do lodówki.
Kiełbasę pokroić w plastry, cebulę na mniejsze kawałki. Na patyczki do szaszłyków nabijać naprzemiennie oba gatunki mięsa, cebulę i kiełbasę.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i upiec. Podawać np. z talarkami ziemniaków i sosem czosnkowym.