Sposób przygotowania:
Szaszłyki z wątróbką
Jabłko obrać i pokroić na większe kawałki omijając gniazda nasienne, oprószyć majerankiem. Wykałaczki namoczyć można w wodzie z tymiankiem. Wątróbki dokładnie oczyszczamy, kroimy jeśli trzeba na mniejsze kawałki i dokładnie płuczemy. Kawałki wątróbki oprószamy pieprzem oraz kucharkiem. Cebule obieramy i kroimy w grubsze plastry. Na wykałaczki nabijamy kolejno wątróbkę, jabłko, wątróbkę, cebulę i ponownie w tej samej kolejności. Grillujemy na grillu ok 10 minut często obracając. Można podać z ulubionym sosem.
![Szaszłyki z wątróbką Szaszłyki z wątróbką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szaszlyki-z-watrobka-200533.jpg)
![Szaszłyki z wątróbką Szaszłyki z wątróbką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szaszlyki-z-watrobka-200534.jpg)
![Szaszłyki z wątróbką Szaszłyki z wątróbką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szaszlyki-z-watrobka-200535.jpg)
![Szaszłyki z wątróbką Szaszłyki z wątróbką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szaszlyki-z-watrobka-200536.jpg)