Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Szatański mintaj.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ryba kocha czarny pieprz, a więc nie żałujmy go jej.

Szatański mintaj.

Składniki:

Szatański mintaj.

 

Sposób przygotowania:

Szatański mintaj.
Rozmrożony płat lekko odciskamy z nadmiaru wody. Jajka wbijamy do miseczki i mieszamy z mąką i przyprawami. Robimy to dość dokładnie aby pozbyć się wszelakich grudek. Patelnię jeśli mamy dobrej jakości nie używamy tłuszczu, w innym przypadku radzę dać odrobinę. Rybę maczamy dokładnie w cieście i kładziemy na gorącej patelni, a następnie zalewamy resztą ciasta. Smażymy na rumiano z obu stron. Doskonale smakuje z surówką z kiszonej kapusty.