gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Szczupak na grillu

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

bardzo dobra ryba, polecam

Szczupak na grillu

Składniki:

Szczupak na grillu

 

  • 1 szczupak
  • 2 duże marchewki
  • 2 duże cebule
  • duży pęczek pietruszki zielonej
  • przyprawa do ryb
  • sól
  • oliwa z oliwek

 

Sposób przygotowania:

Szczupak na grillu
Szczupaka umyć, oczyścić, pokroić na dzwonka, marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w drobna kostkę. Pietruszkę posiekać drobno. Warzywa połączyć ze sobą, posolić je delikatnie. Rybę posypać przyprawą do ryb i solą. Na folii aluminiowej rozetrzeć trochę oliwy z oliwek. Dać na nią rybę. Nafaszerować ją warzywami. Zwijać każdy dzwonek z osobna. Piec na grillu z obu stron. Piec ok. 40 minut na wolnym ogniu.