Sposób przygotowania:
Szczupak na grillu
Szczupaka umyć, oczyścić, pokroić na dzwonka, marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w drobna kostkę. Pietruszkę posiekać drobno. Warzywa połączyć ze sobą, posolić je delikatnie. Rybę posypać przyprawą do ryb i solą. Na folii aluminiowej rozetrzeć trochę oliwy z oliwek. Dać na nią rybę. Nafaszerować ją warzywami. Zwijać każdy dzwonek z osobna. Piec na grillu z obu stron. Piec ok. 40 minut na wolnym ogniu.
evita0007
edytaha
To chyba tak, jak z "frydkami", "plajstrami" i "pukaniem warzyw"... :D
mariel78
evita0007
Może Ci i dobrze,ale brzmi to śmiesznie hihi ^^
elzbieta8960
gosia47-47
Nie odbieram tego jako złośliwość :) dziękuje za informacje, u mnie zawsze się mówiło dzwonki tak tez pisałam, postaram się poprawić wpis i na przyszłość pisać poprawnie, chociaż mogę się zapomnieć nieraz ale dziękuje za info :)
edytaha
gosia47-47
ja się nie gniewam, :D co prawda gotuję i piekę już wiele lat, ale wiadomo że temat gotowania, kuchnia to temat rzeka, zawsze nawet mistrz kuchni się uczy, tak jak ja, od dziś wiem że są dzwonka a nie dzwonki :D chociaż tak jak pisałam u mnie się właśnie dzwonki mówi i dlatego tak napisałam, i wcale się edytaha nie gniewam :D
magdaprzed