Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Szczupak z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szczupaka z grilla podawać z pieczywem i sałatą.

Szczupak z grilla

Składniki:

Szczupak z grilla

 

  • 4-6 osób:
  • Cały szczupak patroszony (ok. 700-800 g),
  • sok z 1 cytryny,
  • 5-6 łyżek oleju,
  • 1-2 ząbki czosnku,
  • 1-2 łyżeczki Przyprawy do ryb Galeo.

Sposób przygotowania:

Szczupak z grilla
Szczupaka pokroić w dzwonka. Wymieszać sok z cytryny, olej, przyprawę i rozgnieciony czosnek. Powstałą marynatą zalać rybę i odstawić na ok. 3-4 godziny w chłodne miejsce. Piec na grillu.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl