Sposób przygotowania:
Szybka sałatka z mortadelą
Mortadelę obieramy ze skóry i kroimy w kostkę, wkładamy do miski.
Ogórki kiszone kroimy w drobną kostkę i dodajemy do pokrojonej mortadeli.
Dodajemy również obraną pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
Całość doprawiamy solą i pieprzem mieszamy, dodajemy majonez i ponownie dokładnie mieszamy do połączenia składników.
Podajemy do śniadania, kolacji oraz jako przystawkę na różne imprezy okolicznościowe.
Ogórki kiszone kroimy w drobną kostkę i dodajemy do pokrojonej mortadeli.
Dodajemy również obraną pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
Całość doprawiamy solą i pieprzem mieszamy, dodajemy majonez i ponownie dokładnie mieszamy do połączenia składników.
Podajemy do śniadania, kolacji oraz jako przystawkę na różne imprezy okolicznościowe.
gusia1000