Sposób przygotowania:
Sałatka ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi
Szpinak opłukać i osuszyć na sitku lub na ręczniku papierowym. Pokroić drobniej jeżeli jest duży lub porwać rękoma. Cebulkę małą czerwoną obrać i pokroić w piórka. Pomidorki można pokroić na połówki lub tyko umyć i w całości dodać.
Na talerzu ułożyć szpinak, cebulkę i pomidorki koktajlowe. Rozpuścić sos włoski z torebki wodą i olejem i polać sałatkę.
Wymieszać i podawać do obiadu na drugie danie z ziemniakami i dowolnymi dodatkami.
Na talerzu ułożyć szpinak, cebulkę i pomidorki koktajlowe. Rozpuścić sos włoski z torebki wodą i olejem i polać sałatkę.
Wymieszać i podawać do obiadu na drugie danie z ziemniakami i dowolnymi dodatkami.