Sposób przygotowania:
Mizeria koperkowaETAP 1:
Ogórka obrać i pokroić w cienkie plasterki. Wrzucić do salaterki. Ogórka doprawić cukrem, solą i pieprzem czarnym mielonym. Wlać 0,5 łyżki octu i dobrze wszystko wymieszać. Koperek umyć i osuszyć a następnie drobniutko posiekać.
Posiekany koperek wrzucić do doprawionych ogórków. Dodać śmietanę (1-2 łyżki w zależności od tego jak rzadki sos chcemy uzyskać). Wszystko dobrze wymieszać.
Spróbować i w razie potrzeby doprawić brakującymi przyprawami. Mizerię najlepiej podawać od razu.
![Mizeria koperkowa Mizeria koperkowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mizeria-koperkowa-506896.jpg)
![Mizeria koperkowa Mizeria koperkowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mizeria-koperkowa-506897.jpg)
![Mizeria koperkowa Mizeria koperkowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mizeria-koperkowa-506898.jpg)
![Mizeria koperkowa Mizeria koperkowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mizeria-koperkowa-506899.jpg)