Sposób przygotowania:
Szybki hot dog Elfi
Pomidorka myję i kroję na kostkę lub pół talarki. Ogórka obieram i kroję w kostkę. Cebulę obieram i kroję cienko w pół talarki lub kostkę. Szczypiorek siekam na drobne kawałki. Bułę przekrajam wzdłuż ale nie do końca- najczęściej gotowe bułki do hot dogów mają już lekkie nacięcie. Do środka napycham warzywkami - pomidorem, ogórkiem, cebulą i szczypiorkiem. Następnie do każdej bułki "upycham" po plastrze sera. Staram się żeby ser nie wystawał zbytnio poza bułkę bo podczas podgrzewania nam wycieknie. Następnie dokładam parówkę. Ja podgrzewam całość w mikrofalówce dosłownie kilka chwil aż ser mi się roztopi, ale można też w piecu. Na końcu polewam ketchupem, musztardą lub dowolnym sosem - lub wszystkim na raz :)
zewa
Elficzna