Sposób przygotowania:
Szybki i smaczny deser
Biszkopty kroimy w kostkę. Wodę wstawiamy w czajnik , zagotowujemy i rozpuszczamy w gorącej wodzie każdą z osobna galaretkę. Odstawiamy do zastygnięcia. Na spód pucharków posypujemy biszkoptami. Następnie truskawki płuczemy i kroimy w ćwiartki. Posypujemy na biszkopty. Zastygnięte galaretki kroimy w kostkę. Posypujemy zieloną na truskawki. Teraz ponownie wykładamy biszkopt pokrojony w kostkę, na biszkopt truskawki - ćwiartki- i na truskawki galaretkę pomarańczową. Śnieżkę ubijamy zgodnie z instrukcją, która znajduje się na tyle opakowania. Na galaretkę pomarańczową wyciskamy przez rękaw bitą śmietanę. Na wierzchu wkładamy po jednej truskawce. Odkładamy na 2-3 godziny do lodówki.