Sposób przygotowania:
Bezjajeczne muffiny orkiszowe z jagodami
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni z termo obiegiem, foremkę na muffiny wyłożyć papilotkami.
W jednej misce wymieszać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem i cukrem waniliowym. W drugiej misce roztrzepać płynne składniki, a następnie przelać je do składników suchych. W razie, gdyby ciasto było za gęste, dodać niewielką ilość mleka lub soku pomarańczowego.
Do masy dodać mrożone jagody i delikatnie wymieszać.
Łyżką rozłożyć porcje ciasta do przygotowanych papilotek. Piec około 20-25 do suchego patyczka i ładnego zrumienienia.
Wystudzić na kratce kuchennej.
W jednej misce wymieszać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem i cukrem waniliowym. W drugiej misce roztrzepać płynne składniki, a następnie przelać je do składników suchych. W razie, gdyby ciasto było za gęste, dodać niewielką ilość mleka lub soku pomarańczowego.
Do masy dodać mrożone jagody i delikatnie wymieszać.
Łyżką rozłożyć porcje ciasta do przygotowanych papilotek. Piec około 20-25 do suchego patyczka i ładnego zrumienienia.
Wystudzić na kratce kuchennej.