Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Batonik z krakersów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybki batonik na krakersach z czekoladą, warstwą karmelową i bakaliami. Szybka słodka przekąska na już.

Batonik z krakersów Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Batonik z krakersów

 

  • krakersy
  • 250 gram cukru trzcinowego
  • 100 gram margaryny
  • 200 gram czekolady
  • orzechy, bakalie

Sposób przygotowania:

Batonik z krakersów
Krakersy ułożyć w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Cukier roztopić na patelni, dodać margarynę i zagotować. Wylać na krakersy. Tak przygotowane wkładamy na 5 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Wyciągamy i rozsypujemy kawałki czekolady, przykrywamy folią i odstawiamy na 5 minut.

Po tym czasie roztopioną czekoladę rozsmarowujemy na całej powierzchni. Posypujemy bakaliami. Wkładamy do lodówki do stężenia lub jeszcze szybciej do zamrażarki.

Gotowe łamiemy na kawałki.
Batonik z krakersów
Krakersy ułożyć w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Batonik z krakersów
Cukier roztopić na patelni , dodać margarynę i zagotować . Wylać na krakersy.
Batonik z krakersów
Rozsypujemy kawałki czekolady , przykrywamy folią i odstawiamy na 5 minut. Po tym czasie roztopioną czekoladę rozsmarowujemy na całej powierzchni
Batonik z krakersów
Posypujemy bakaliami. Wkładamy do lodówki do stężenia lub jeszcze szybciej do zamrażarki.