Sposób przygotowania:
Batonik z krakersów
Krakersy ułożyć w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Cukier roztopić na patelni, dodać margarynę i zagotować. Wylać na krakersy. Tak przygotowane wkładamy na 5 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Wyciągamy i rozsypujemy kawałki czekolady, przykrywamy folią i odstawiamy na 5 minut.
Po tym czasie roztopioną czekoladę rozsmarowujemy na całej powierzchni. Posypujemy bakaliami. Wkładamy do lodówki do stężenia lub jeszcze szybciej do zamrażarki.
Gotowe łamiemy na kawałki.
Cukier roztopić na patelni, dodać margarynę i zagotować. Wylać na krakersy. Tak przygotowane wkładamy na 5 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Wyciągamy i rozsypujemy kawałki czekolady, przykrywamy folią i odstawiamy na 5 minut.
Po tym czasie roztopioną czekoladę rozsmarowujemy na całej powierzchni. Posypujemy bakaliami. Wkładamy do lodówki do stężenia lub jeszcze szybciej do zamrażarki.
Gotowe łamiemy na kawałki.