Sposób przygotowania:
Szybkie pączki orzechowo - cytrynowe
Do miski przekładamy ser twarogowy, wybite jajka, cukier i miksujemy. Z wyparzonej cytryny ścieramy skórkę i wyciskamy sok. Dodajemy do masy twarogowej i wsypujemy mielone orzechy, mieszamy.
Mąkę i proszek do pieczenia przesiewany i dodajemy do miski. Miksujemy.
Do garnka wlewamy olej i rozgrzewamy. Na dłonie wlewamy niewielką ilość oleju i nabieramy małe kawałki ciasta, formujemy pączki i wkładamy do garnka z olejem. Smażymy z obu stron na rumiany kolor. Usmażone pączki przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu.
Jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem.
Mąkę i proszek do pieczenia przesiewany i dodajemy do miski. Miksujemy.
Do garnka wlewamy olej i rozgrzewamy. Na dłonie wlewamy niewielką ilość oleju i nabieramy małe kawałki ciasta, formujemy pączki i wkładamy do garnka z olejem. Smażymy z obu stron na rumiany kolor. Usmażone pączki przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu.
Jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem.