Sposób przygotowania:
Mini pączki łyżeczką kładzione
Do garnka wlewamy olej i stawiamy na gazie. Do miski wkładamy serek homogenizowany dodajemy jajko, cukier waniliowy i mieszamy.
Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie mieszamy.
Przed nabraniem ciasta łyżeczkę moczymy w gorącym oleju i nabieramy niewielkie porcje ciasta i wkładamy do nagrzanego oleju.
Smażymy pączki na złoty kolor. Pączki przewracamy na drugą stronę najlepiej za pomocą widelca. Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie mieszamy.
Przed nabraniem ciasta łyżeczkę moczymy w gorącym oleju i nabieramy niewielkie porcje ciasta i wkładamy do nagrzanego oleju.
Smażymy pączki na złoty kolor. Pączki przewracamy na drugą stronę najlepiej za pomocą widelca. Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.