Sposób przygotowania:
Szybkie pączki z serkiem homogenizowanymETAP 1:
Jajka wbij do miski, dodaj oba serki homogenizowane i cukier, dokładnie wymieszaj za pomocą rózgi lub zwykłej łyżki.
ETAP 2:
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Łyżka po łyżce dodawaj do masy, mieszaj aż będzie jednolite.
ETAP 3:
W garnku rozgrzej olej do temperatury 170 - 180 stopni i za pomocą 2 łyżek formuj niewielkie porcje ciasta. Smaż na złocisty, a właściwie jasnobrązowy kolor. Nie wkładaj za dużo pączków naraz - dzięki temu same będą odwracać się na drugą stronę.
Po usmażeniu wyłóż pączki na ręcznik papierowy i osącz je delikatnie z nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.
SylaUla
zbysiowa