Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Wafle z prażonymi jabłkami i jogurtem skyr

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna propozycja na zdrowe drugie śniadanie lub podwieczorek. Wafle ryżowe naturalne podałam z jogurtem i prażonymi jabłkami. Do smaku przyprawiłam miodem prawdziwym i sokiem z pomarańczy. Wyszło bardzo pysznie i lekko.

Wafle z prażonymi jabłkami i jogurtem skyr

Składniki:

Wafle z prażonymi jabłkami i jogurtem skyr

Składniki:

  • 2 duże jabłka
  • sok z jednej pomarańczy
  • miód prawdziwy do smaku
  • 15 dag jogurtu naturalnego typu skyr
  • kilka wafli ryżowych naturalnych
  • 4 kostki mlecznej czekolady

Sposób przygotowania:

Wafle z prażonymi jabłkami i jogurtem skyr
1. Jabłka myjemy, osuszamy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w małą kostkę. Przekładamy do garnka, dodajemy sok z pomarańczy i dusimy do miękkości. Studzimy. Do przestudzonych dodajemy miód według uznania i dokładnie mieszamy.

2. Jogurt mieszamy z miodem do smaku.

3. Na wafle nakładamy jogurt, następnie prażone jabłka i posypujemy startą czekoladą.

4. Podajemy od razu. Smacznego życzę.



Moje rady:

Porcja dla 4 osób.

Tagi:

jabłka desery