Sposób przygotowania:
Tagiatelle z cukinii z sosem curry
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i odstawić.
Cukinię umyć, przekroić wzdłuż nas pół, wydrążyć miąższ, pokroić w cienkie długie paski. Podsmażamy na łyżce oleju do momentu aż lekko zmięknie
Por, dymkę, i pietruszkę drobno posiekać, oddzielić zieleninę (pietruszkę i szczypiorek z dymki), pozostałe warzywa podsmażyć na oleju, następnie dodać pokrojoną w kostkę pierś z indyka, przyprawić, smażyć ok 6 minut. Następnie całość zalać mlekiem koksowym, dodać pastę curry i gotować ok 7 minut.
Do gotowego sosu dodać makaron, cukinię i zieleninę, zamieszać, danie gotowe:)
Cukinię umyć, przekroić wzdłuż nas pół, wydrążyć miąższ, pokroić w cienkie długie paski. Podsmażamy na łyżce oleju do momentu aż lekko zmięknie
Por, dymkę, i pietruszkę drobno posiekać, oddzielić zieleninę (pietruszkę i szczypiorek z dymki), pozostałe warzywa podsmażyć na oleju, następnie dodać pokrojoną w kostkę pierś z indyka, przyprawić, smażyć ok 6 minut. Następnie całość zalać mlekiem koksowym, dodać pastę curry i gotować ok 7 minut.
Do gotowego sosu dodać makaron, cukinię i zieleninę, zamieszać, danie gotowe:)