Hanuta

Hanuta

Kucharz
[Przepisów: 20]

Tajski kurczak curry z cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pikantny filet curry z cukinia na mleczku kokosowym

Tajski kurczak curry z cukinią

Składniki:

Tajski kurczak curry z cukinią

 

  • 2 podwójne filety z kurczaka
  • 1 cukinia
  • 150g mrozonego groszku
  • 1 papryczaka chilli
  • 1 limonka
  • 2 łyżeczki zielonej pasty curry
  • 400 ml mleczka kokosowego
  • garść świeżych przypraw
  • 2 łyżki oliwy

 

Sposób przygotowania:

Tajski kurczak curry z cukinią
Cukinię przekroić w poprzek na półi pokruj w plastyr, groszek rozmrozić. Filety pokruj na cienki plasterki i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj papryczkę drobnopokrojoną chwile podsmaż dodaj pastę curry i wrzuć plastry cukini oraz groszek. Podsaż około 3 minut i wlej mleczko kokosowe. Duś około 10 minut dopraw sokiem z limonki i świeżymi przyprawami. Podawaj z ryżem. Smacznego