Sposób przygotowania:
tamaryndowe krewetki
Sos – zmieszać wodę, sos rybny, cukier i pastę tamaryndową.
Na oleju rozgrzanym w woku podsmażyć czosnek, chili, imbir i trawę cytrynową. Dodać brokuła i paprykę, a następnie oczyszczone krewetki. Smażyć do zrumienia. Dodać sos i smażyć ok. 2 minut. Sos zagęszczamy skrobią kukurydzianą, którą dodajemy na końcu. Całość należy podawać na ugotowanym ryżowym makaronie i przybrać kolendrą. Dla chętnych do osobnej miseczki nakładamy sambal.
Na oleju rozgrzanym w woku podsmażyć czosnek, chili, imbir i trawę cytrynową. Dodać brokuła i paprykę, a następnie oczyszczone krewetki. Smażyć do zrumienia. Dodać sos i smażyć ok. 2 minut. Sos zagęszczamy skrobią kukurydzianą, którą dodajemy na końcu. Całość należy podawać na ugotowanym ryżowym makaronie i przybrać kolendrą. Dla chętnych do osobnej miseczki nakładamy sambal.
sos
zmieszać wodę, sos rybny, cukier i pastę tamarynową
krewetki
Na oleju rozgrzanym w woku podsmażyć czosnek, chili, imbir i trawę cytrynową. Dodać brokuła i paprykę, a następnie oczyszczone krewetki. Smażyć do zrumienia. Dodać sos i smażyć ok. 2 minut. Sos zagęszczamy skrobią kukurydzianą, którą dodajemy na końcu. Całość należy podawać na ugotowanym ryżowym makaronie i przybrać kolendrą. Dla chętnych do osobnej miseczki nakładamy sambal.