Sposób przygotowania:
Pasta twarogowa z wędzonym dorszem i pomidorami
Ser twarogowy półtłusty albo tłusty pokruszyć do głębokiego talerza, dodać nieco miękkiego masła i śmietany, posolić, popieprzyć i rozgnieść. Wędzonego dorsza obrać od ości i dodać do twarogu. Rozcierać widelcem dodając nieco koncentratu pomidorowego do smaku.
Jeśli pasta jest zbyt zwarta można dodać więcej śmietany albo kapnąć łyżkę mleka. Doprawić solą, pieprzem, mielonym kminkiem, słodką papryką i czosnkiem granulowanym.
Gotową pastę przełożyć do miseczki i podawać z dodatkiem ulubionego pieczywa lub od razu smarować kromeczki..
Jeśli pasta jest zbyt zwarta można dodać więcej śmietany albo kapnąć łyżkę mleka. Doprawić solą, pieprzem, mielonym kminkiem, słodką papryką i czosnkiem granulowanym.
Gotową pastę przełożyć do miseczki i podawać z dodatkiem ulubionego pieczywa lub od razu smarować kromeczki..