Sposób przygotowania:
Koperty drobiowe z warzywami podane na sałatce
Kopery:
Umyte i osuszone mięso przekroić wzdłuż, tworząc dwa płaty. Każdy rozbić cienko. Umyte i osuszone warzywa pokroić w małą kostkę. Każdy płat mięsa oprószyć przyprawami, posmarować kozim serem.
Na połowie ułożyć 1/2 farszu warzywnego. Złożyć koperty, dociskając boki. Grillować na rumiano z obu stron.
Sałatka z botwinki:
Umytą cebulę pokroić w piórka, odsączone oliwki przekroić na pół. Umyte liście botwinki osuszyć. Składniki sałatki wymieszać ,rozłożyć na talerze, skropić oliwą z oliwek. Na sałatce ułożyć kopertę drobiową.
Umyte i osuszone mięso przekroić wzdłuż, tworząc dwa płaty. Każdy rozbić cienko. Umyte i osuszone warzywa pokroić w małą kostkę. Każdy płat mięsa oprószyć przyprawami, posmarować kozim serem.
Na połowie ułożyć 1/2 farszu warzywnego. Złożyć koperty, dociskając boki. Grillować na rumiano z obu stron.
Sałatka z botwinki:
Umytą cebulę pokroić w piórka, odsączone oliwki przekroić na pół. Umyte liście botwinki osuszyć. Składniki sałatki wymieszać ,rozłożyć na talerze, skropić oliwą z oliwek. Na sałatce ułożyć kopertę drobiową.
robaczek
Martyna12
Polecam serdecznie , smacznego :)