BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Złoty Ekspert
[Przepisów: 815]

Tatar wołowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Polecam tatara z polędwicy wołowej.Robi sie szybko smakuje pysznie ,jest ozdobą stołu .Na samym środeczku wbite żółtko jest ozdobą tatara.

Tatar wołowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Tatar wołowy

 

  • polędwica wołowa 300 gr Lubię Nie lubię
  • żółtko jaja 1 szt Lubię Nie lubię
  • ogórki konserwowe 2 szt
  • cebula 1 szt
  • sól do smaku
  • Pieprz czarny- MŁYNEK
  • przyprawa do zup i potraw w płynie
  • musztarda 1/2 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Tatar wołowy
Sposób przygotowania Mięso oczyścić z błonek osuszyć ręcznikiem papierowym zmielić na maszynce do mięsa. Mięso doprawić pieprzem ,solą, płynną przyprawę do smaku oraz dodać pól łyżeczki musztardy wszystko dokładnie wymieszać.

Mięso ułożyć na talerzyku uformować w środku zrobić wgłębienie gdzie wbić żółtko. Korniszony i cebule pokroić w drobną kostkę ułożyć na talerzyku dookoła tatara .
Tatar wołowy
Polędwica wołowa mielona przygotowana do przyprawiania.

Tagi:

tatar