Delikatny, przygotowywany ze zmielonego mięsa wołowego z dodatkiem posiekanej cebuli. Doprawiony solą oraz pieprzem jest urozmaicany olejem dla wydobycia smaku potrawy. Wśród licznych smakoszy znajdziemy takich, którzy uwielbiają eksperymentować.
Gdy przyrządzamy tatar warto zadbać o najwyższą jakość i świeżość składników, wykorzystywanych do jego wykonania. Mięso powinno być chude, o delikatniej teksturze. Najlepszym wyborem będzie polędwica, która świetnie będzie komponować się w potrawie. Wielu smakoszy ryb przyrządza tatar z łososia czy tuńczyka, uważając to danie za rarytas okraszony sokiem z limonki i startym imbirem.
Doskonałym dodatkiem do tatara ze śledzia będzie ogórek kiszony lub konserwowy. Marynowana papryka, czy grzyby stworzą idealną całość z tatarem z jelenia. Spożywany na surowo, bez obróbki termicznej jest podawany schłodzony, najczęściej wraz żółtkiem jaja.
Jeżeli macie ochotę zachwycić i przekonać gości do skosztowania tej potrawy, zachęcamy do zainspirowania się przepisami, które dla Was zebraliśmy!
Doskonałym dodatkiem do tatara ze śledzia będzie ogórek kiszony lub konserwowy. Marynowana papryka, czy grzyby stworzą idealną całość z tatarem z jelenia. Spożywany na surowo, bez obróbki termicznej jest podawany schłodzony, najczęściej wraz żółtkiem jaja.
Jeżeli macie ochotę zachwycić i przekonać gości do skosztowania tej potrawy, zachęcamy do zainspirowania się przepisami, które dla Was zebraliśmy!