Sposób przygotowania:
Sushi futomaki
1/2 kg ryżu do sushi przepłukać 5 razy zimną wodą. Zalać wodą 1,5 cm ponad ryż zagotować następnie na wolnym ogniu 10 -15 min pod przykryciem. Garnek z ryżem owinąć ręcznikiem i włożyć na 30 min pod kołdrę. Dodać 3 łyżki duże sosu do ryżu.
Liście Nori rozłożyć chropowatą częścią do góry, a gładką na spód. Liście smaruje serkiem Philadelphia. Na serek nakładam ugotowany ryż. Na ryż układam sparzone, obrane i pokrojone krewetki, kawałki wędzonego łososia, pokrojonego w słupki zielonego ogórka ( bez pestek), pokrojoną w paski czerwoną paprykę, obrane i pokrojone awokado oraz mix sałat.
Zwijam w rulon i kroje na kawałki. Podajemy z różnymi sosami. U mnie sos jogurtowo majonezowy z czosnkiem.
Liście Nori rozłożyć chropowatą częścią do góry, a gładką na spód. Liście smaruje serkiem Philadelphia. Na serek nakładam ugotowany ryż. Na ryż układam sparzone, obrane i pokrojone krewetki, kawałki wędzonego łososia, pokrojonego w słupki zielonego ogórka ( bez pestek), pokrojoną w paski czerwoną paprykę, obrane i pokrojone awokado oraz mix sałat.
Zwijam w rulon i kroje na kawałki. Podajemy z różnymi sosami. U mnie sos jogurtowo majonezowy z czosnkiem.
ewaeu
BozenaMatuszczyk
Witaj Ewa dziekuje serdecznie .Pozdrawiam.
CORAL
BozenaMatuszczyk
Dziękuję ale z pomocą córy daliśmy rade .Pozdrawiam
BozenaMatuszczyk
gosia56
BozenaMatuszczyk
Gosiu szczerze powiedziawszy mnie też za bardzo to nie podchodzi ale moja rodzinka zachwycona a córka w szczególności bo to z jej pomocą daliśmy rade.Pozdrawiam.
gosia56
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Miło mi dziekuje.;)