paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

tatareski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

idealny do mięs i kanapek

tatareski

Składniki:

tatareski

 

  • 1 szk majonezu najlepiej kieleckiego
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżeczka żurawiny
  • 2 średnie ogórki korniszony
  • 5 średnich grzybków marynowanych

Sposób przygotowania:

tatareski
Ogórki odcedzamy z zalewy i drobno siekamy w kostkę, przekładamy do miski. Podobnie robimy z grzybami. Odcedzamy je z zalewy i drobno siekamy, dodajemy do ogórków. Do składników w misce dodajemy majonez dokładnie całość mieszamy łyżką. Dodajemy musztard, ponownie dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy żurawinę dodajemy ją powoli i sprawdzamy czy smak nam odpowiada. Jak dla mnie pasuje idealnie łyżeczka