Tęcza sernikowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

coś na deser..............

Tęcza sernikowa

Składniki:

Tęcza sernikowa

 

  • Bita śmietana
  • Owoce
  • 4galaretki owocowe(kolorowe)
  • 600g serka homogenizowanego waniliowego

 

Sposób przygotowania:

Tęcza sernikowa
3 galaretki rozpuścić w połowie ilości wody podanej na opakowaniu, ostudzić. Czwartą galaretkę przyrządzić według opisu na opakowaniu. Jeden serek wyłożyć do miski, powoli wlewając zimną galaretkę mieszać aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Wylać do tortownicy/miski/miseczek/pucharków i wstawić do lodówki do stężenia. Postępować w ten sam sposób z pozostałymi serkami, wylewając każda warstwę na poprzednią (stężoną). Na koniec pokroić owoce i ułożyć na wierzchu i zalać czystą galaretką. Ozdobić bitą śmietaną.

Tagi:

ciasto sernik