dzastmi

dzastmi

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

teczowy sernik

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kolorowy sernik z galaretkami

teczowy sernik

Składniki:

teczowy sernik

 

  • 1 szt galaretka pomarańczowa,
  • 1 szt. galaretka truskawkowa,
  • 1 szt. galaretka kiwi,
  • 3 szt. serek waniliowy,
  • 3 szt. śmietana kremówka,
  • 3 szt. białka,
  • 6 łyżek cukier puder,
  • 9 łyżeczek żelatyna,
  • kilka truskawki

 

Sposób przygotowania:

teczowy sernik
Galaretki pryzgotuj w osobnych pojemnikach. Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości gorącej wody, poczekaj aż spęcznieje a nastęnie rozpuść w nieco większej ilości wody. Jeden serek waniliowy wymieszaj z jedna ubita na sztywno kremówką oraz pianą ubitą z jednego białka. Do mieszanki dodaj 1/3 rozpuszczonej żelatyny. wymieszaj. Masę rozsmaruj na spodzie tortownicy, nastepnie schłodź. Na warstwę schłodzonej masy wlej jedną tężejącą galaretkę (zieloną). Ponownie wstaw do lodówki, żeby galaretką stężała. Drugi serek waniliowy wymieszaj z jedna ubita kremówka , połową pozostawionej żelatyny i pianą z białka. rozsmaruj masę na zielonej warstwie galaretki. i również schodź. Nastepnie wlej czerwoną tężejącą galaretką i znowu wstaw do lodówki. I znowu pryzgotuj masę serową mieszająć ubitą kremówką z serkiem, pianą z białka i żelatyną. rozsmaruj na warstwie galaretki i wstaw do lodówki. Nastepnie polej ostatnią pomarańczową galaretką i wstaw do lodówki. Na koniec przyozdób truskawkami.

Tagi:

ciasto sernik