Sposób przygotowania:
teczowy sernik
Galaretki pryzgotuj w osobnych pojemnikach. Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości gorącej wody, poczekaj aż spęcznieje a nastęnie rozpuść w nieco większej ilości wody. Jeden serek waniliowy wymieszaj z jedna ubita na sztywno kremówką oraz pianą ubitą z jednego białka. Do mieszanki dodaj 1/3 rozpuszczonej żelatyny. wymieszaj. Masę rozsmaruj na spodzie tortownicy, nastepnie schłodź. Na warstwę schłodzonej masy wlej jedną tężejącą galaretkę (zieloną). Ponownie wstaw do lodówki, żeby galaretką stężała. Drugi serek waniliowy wymieszaj z jedna ubita kremówka , połową pozostawionej żelatyny i pianą z białka. rozsmaruj masę na zielonej warstwie galaretki. i również schodź. Nastepnie wlej czerwoną tężejącą galaretką i znowu wstaw do lodówki. I znowu pryzgotuj masę serową mieszająć ubitą kremówką z serkiem, pianą z białka i żelatyną. rozsmaruj na warstwie galaretki i wstaw do lodówki. Nastepnie polej ostatnią pomarańczową galaretką i wstaw do lodówki. Na koniec przyozdób truskawkami.