Sposób przygotowania:
Tiramisu 4
Mandarynki osączyć,zalewę zachować.4 łyżki zalewy wymieszać z żelatyną.Wycisnąć obie cytryny.Sok z jednej cytryny wymieszać z resztą zalewy z mandarynek oraz żelatyną. Mieszając,podgrzewać 2 minuty.Schłodzić,aby całość stężała.Powstałą galaretkę zmiksować z twarogiem,cukrem i serem mascarpone.Odstawić w chłodne miejsce.Sok z drugiej cytryny wymieszać z cukrem waniliowym i rumem,nasączyć tą mieszanką biszkopty.Połową biszkoptów wyłożyć płaską formę,przykryć 1/3 masy serowej,połową mandarynek,1/3 masy serowej,resztą biszkoptów i ponownie masą serową.Na wierzchu ułożyć mandarynki.Wstawić na 2-3 godziny do lodówki.Udekorować listkami mięty i melisy.