Sposób przygotowania:
Torcik Gosi
BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier i ubijać do uzyskania gęstej piany. Dodać żółtka i utrzeć na wolnych obrotach miksera. Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wmieszać łyżką. Masę podzielić na 4 części. Do 2 wsypać po 2 łyżki kakao. Przelać na wysmarowaną masłem tortownicę każdą z mas. Piec w 180 st. przez 25 minut. Po upieczeniu odstawić wszystkie części tortu do ostudzenia.MASA: Ok. 500 ml mleka zagotować. Do mniejszej części (100ml) dodać mąki, jajka, cukry i wymieszać. Wlać do gotującego się mleka. Odstawić do ostudzenia. Gdy masa będzie całkowicie zimna zmieszać z utartą margaryną. Dodać spirytus. Wymieszać. Odstawić trochę mniej jak połowę masy. Dodać 2 łyżki kakao. Wymieszać. Układać placki: biszkopt czarny, masa czarna, biszkopt jasny, masa jasna, biszkopt ciemny, masa ciemna, biszkopt jasny, masa jasna. Masą jasną również obrobić na około tortu. Udekorować wg uznania, najlepiej obsypać na około startą białą czekoladą.