jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 436]

Torcik Pavlova

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bardzo prosty, szybki i lekki deser, który składa się z bezy, bitej śmietany oraz świeżych owoców:)

Torcik Pavlova

Składniki:

Torcik Pavlova

 

  • 2 duże krążki bezowe
  • 20-25 dag świeżych malin
  • ½ l śmietany kremówki 36%
  • 4-5 łyżek cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy

 

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Torcik Pavlova
W jednym krążku bezowym wykroić spory krążek, o średnicy mniej więcej małego talerza albo taki, by brzeg krążka miał około 4-5 cm. Następnie maliny umyć i dobrze osuszyć. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na sztywno. Cały krążek ułożyć na spód, posmarować bitą śmietaną, a w miejscu gdzie będą stykały się brzegi obu krążków poukładać maliny i przykryć krążkiem z dziurką, który następnie wypełnić po brzegi ubitą śmietaną i posypać obficie malinami. Resztą śmietany i malin udekorować wierzch torcika.