Sposób przygotowania:
Torcik Pavlova
W jednym krążku bezowym wykroić spory krążek, o średnicy mniej więcej małego talerza albo taki, by brzeg krążka miał około 4-5 cm. Następnie maliny umyć i dobrze osuszyć. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na sztywno. Cały krążek ułożyć na spód, posmarować bitą śmietaną, a w miejscu gdzie będą stykały się brzegi obu krążków poukładać maliny i przykryć krążkiem z dziurką, który następnie wypełnić po brzegi ubitą śmietaną i posypać obficie malinami. Resztą śmietany i malin udekorować wierzch torcika.
jb
jovi
pozostawię to bez komentarza...nie mam ochoty spierać się o jakąś mało znaczącą nazwę...
jb
jovi
A dla mnie tak:)
Martunia
To jest jak najbardziej torcik Pavlova więc nie wiem po co próbujesz wprowadzić nas w błąd.
Jovi, torcik z malinami przepyszny ;)