Sposób przygotowania:
Tort z Myszką MikiBiszkopt i masy na bazie soku
Oddzielić żółtka od białek, ubić białka na sztywno, dodać cukier, następnie żółtka, mąkę zmieszać z proszkiem i dodać do ciasta, po czym delikatnie wymieszać. Upiec w 160 C ok.30 min. W ten sam sposób przygotować makowy biszkopt-z tym, że piec krócej-15 minut. Oba biszkopty pozostawić do wystygnięcia.
Przygotować masy. Z soku odlać trochę, w pozostałym wymieszać proszek budyniowy. Resztę soku zagotować z cukrem, po czym wlać mieszankę i ugotować budyń. Tak samo postąpić z drugim kolorem soku. Odstawić na chwilę do wystygnięcia.
Przełożenie tortu
Ciepłymi masami przełożyć biszkopty i wstawić do lodówki.
Krem
Przygotować krem karpatka tak jak podano w przepisie na opakowaniu, po czym zabarwić barwnikami.
Dekoracja
Powstałym kremem udekorować tort, posypać posypką waflową, wstawić do lodówki, rozłożyć figurki przed podaniem i pokroić.