Sposób przygotowania:
Torcik z masą śmietankową i krówkową
BISZKOPT: Białka oddzielam od żółtek. Ubijam pianę z białek, na końcu ubijania dodaje cukier. Gdy piana jest już ubita na sztywno i błyszcząca wówczas dodaję żółtka. Mieszam wszystko mikserem na najniższych obrotach. Mąkę z proszkiem przesiewam przez sito i powoli wsypuję do masy. Mieszam wszystko za pomocą szpatułki. Formę wykładam papierem do pieczenia. Przelewam masę, wygładzam z wierzchu. Wkładam do piekarnika nagrzanego do 180st i piekę przez 30min, Po wyjęciu czekamy aż biszkopt ostygnie. Następnie kroimy na dwa blaty. Dolny smaruję masą krówkową. Śmietankę ubijam , dodaję 1 łyżkę cukru pudru i śmietan fix. Na drugi blat nakładam śmietankę. Przykrywam wierzchem. Wierzch dekoruję polewą czekoladową. Wstawić do lodówki na ok.3h. Smacznego!!!