Sposób przygotowania:
Torebki z daktylami
Przyrządzić kruche ciasto. Daktyle ponacinać wzdłuż, wyjąć pestki, a w ich miejsce włożyć orzechy. Ciasto rozwałkować i wykroić z niego nieduże prostokąty. Na każdym prostokącie
położyć po jednym daktylu, zawinąć i starannie pozaciskać brzegi ciasta. Ciasteczka położyć na wysmarowanej masłem blasze pozostawiając między nimi odstępy, po czym wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez ok. 20 minut na jasnozłoty kolor. W tym czasie kakao wymieszać z cukrem i mąką, dodać mleko i wymieszać na jednolitą masę, a następnie zagotować na wolnym ogniu, stale mieszając. Kiedy upieczone ciasteczka wystygną polać je polewą kakaową i położyć na kratce żeby odciekł nadmiar polewy, po czym przełożyć na szklany talerz.
Nasze torebeczki gotowe. Smacznego
położyć po jednym daktylu, zawinąć i starannie pozaciskać brzegi ciasta. Ciasteczka położyć na wysmarowanej masłem blasze pozostawiając między nimi odstępy, po czym wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez ok. 20 minut na jasnozłoty kolor. W tym czasie kakao wymieszać z cukrem i mąką, dodać mleko i wymieszać na jednolitą masę, a następnie zagotować na wolnym ogniu, stale mieszając. Kiedy upieczone ciasteczka wystygną polać je polewą kakaową i położyć na kratce żeby odciekł nadmiar polewy, po czym przełożyć na szklany talerz.
Nasze torebeczki gotowe. Smacznego