Sposób przygotowania:
Tort ajerkoniakowy dla zapracowanych
Ciasto czekoladowe: Gotową mieszankę miksuję wraz z olejem, wodą oraz jajkami. Miksuję przez 5 minut. Tortownicę wysmarowuje masłem i obsypuję bułką tartą. Piekę około 50 minut. Studzę. Kroję na trzy części.
Krem ajerkoniakowy: Mieszankę łączę z zimnym mlekiem. Miksuję na gładki krem.
Krem matcha: Mieszankę łączę z zimnym mlekiem. Miksuję na gładki krem.
Nasączenie: Wodę łączę z sokiem z cytryny.
Blaty ciasta nasączam. Na poszczególnym blacie smaruję krem ajerkoniakowym. Boki i wierzch ciasta dekoruję kremem matcha. Chłodzę w lodówce przez dwie godziny.
Krem ajerkoniakowy: Mieszankę łączę z zimnym mlekiem. Miksuję na gładki krem.
Krem matcha: Mieszankę łączę z zimnym mlekiem. Miksuję na gładki krem.
Nasączenie: Wodę łączę z sokiem z cytryny.
Blaty ciasta nasączam. Na poszczególnym blacie smaruję krem ajerkoniakowym. Boki i wierzch ciasta dekoruję kremem matcha. Chłodzę w lodówce przez dwie godziny.
ciasteczka
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2