Sposób przygotowania:
Tort dla wnuczki Nicoli
Biszkopt na ten torcik zrobiłam z tego przepisu.
Oto link;
https://gotujmy.pl/tort-dla-kibica,przepisy-okazje-przepis,266471.html
Krem śmietankowy;
Mocno słodzoną śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem dodając pod koniec ubijania śmietan fixy.
Do ubitej śmietany cienkim strumieniem wlać rozpuszczoną w gorącej wodzie letnią żelatynę.
Krem malinowy.
Gotową masę śmietankowo - malinową zrobić według opisu na opakowaniu.
Gotowy krem śmietankowy zrobić według opisu na opakowaniu.
Poncz;
Cukier rozmieszać w gorącej wodzie dodając sok z cytryny.
Składanie tortu;
Spodni blat biszkoptu nasączyć ponczem, następnie posmarować dżemem (smak jaki kto lubi), nałożyć krem śmietankowy (część kremu odłożyć do dekoracji tortu),przykryć drugim blatem.
Nasączyć ponczem posmarować dżemem nałożyć krem malinowy ( niewielką część kremu odłożyć do dekoracji tortu), nałożyć trzeci ostatni blat.
Cały tort łącznie z górą obłożyć gotowym kremem śmietankowym.
Boki tortu obsypać AMARANTUSEM EKSPANDOWANYM, natomiast górę udekorować różyczkami, listkami z masy cukrowej.( u mnie różyczki i listki mojego wykonania).
Tort włożyć na kilka godzin do lodówki.
Oto link;
https://gotujmy.pl/tort-dla-kibica,przepisy-okazje-przepis,266471.html
Krem śmietankowy;
Mocno słodzoną śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem dodając pod koniec ubijania śmietan fixy.
Do ubitej śmietany cienkim strumieniem wlać rozpuszczoną w gorącej wodzie letnią żelatynę.
Krem malinowy.
Gotową masę śmietankowo - malinową zrobić według opisu na opakowaniu.
Gotowy krem śmietankowy zrobić według opisu na opakowaniu.
Poncz;
Cukier rozmieszać w gorącej wodzie dodając sok z cytryny.
Składanie tortu;
Spodni blat biszkoptu nasączyć ponczem, następnie posmarować dżemem (smak jaki kto lubi), nałożyć krem śmietankowy (część kremu odłożyć do dekoracji tortu),przykryć drugim blatem.
Nasączyć ponczem posmarować dżemem nałożyć krem malinowy ( niewielką część kremu odłożyć do dekoracji tortu), nałożyć trzeci ostatni blat.
Cały tort łącznie z górą obłożyć gotowym kremem śmietankowym.
Boki tortu obsypać AMARANTUSEM EKSPANDOWANYM, natomiast górę udekorować różyczkami, listkami z masy cukrowej.( u mnie różyczki i listki mojego wykonania).
Tort włożyć na kilka godzin do lodówki.
gusia1000