Sposób przygotowania:
Szakszuka z kurkami
Kurki dokładnie oczyścić, a następnie wypłukać. Zalać wodą i gotować około 10 minut. Pokroić. Cebulę pokroić drobno. Zeszklić cebulę na tłuszczu, dodać kurki, przecier pomidorowy i przyprawy i podsmażać przez około 10 minut. W tym czasie wyparuje woda z kurek.
Rozsunąć kurki na bok, zrobić wgłębienie i wbić jajko. Posolić i popieprzyć jajko. Przykryć pokrywką i dusić okoł 4 minuty aby białko się ścieło.
Na koniec po kroić drobno pokrojonym szczypiorkiem
Rozsunąć kurki na bok, zrobić wgłębienie i wbić jajko. Posolić i popieprzyć jajko. Przykryć pokrywką i dusić okoł 4 minuty aby białko się ścieło.
Na koniec po kroić drobno pokrojonym szczypiorkiem