Sposób przygotowania:
Tort karmelowy
Należy przygotować niezbędne składniki na biszkopt i na kremy. Sparzyć jaja wrzątkiem, oddzielić białka jaj od żółtek, białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Mąki przesiać na sicie. Żółtka wraz z cukrem pudrem ubić na jednolitą masę, dodać olej, na samym końcu dodać przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać ciasto biszkoptowe drewnianą łyżką. Ciasto przełożyć do tortownicy natłuszczonej masłem. Piec biszkopt w temperaturze około 180-200 stopni C przez 50 minut do godziny. Następnie wyjąć ciasto, ostudzić je i przekroić na dwie równe połowy. Następnie sokiem z ananasa lub cytryny skropić solidnie biszkopt. Według przepisu podanego na opakowaniu wykonać masę karmelową. Masę wyłożyć na jeden z nasączonych biszkoptów, przykryć drugim biszkoptem. Według przepisu podanego na opakowaniu należy przygotować polewę czekoladową i równomiernie rozsmarować ją na wierzchu tortu, wykonać dekoracje z bitej śmietany, posypać kolorową posypka do ciast i wyłożyć kolorowe róże dekoracyjne. Tort można dekorować owocami lub wedle własnego pomysłu. Przed podaniem tort schłodzić w lodówce.