Sposób przygotowania:
Tort naleśnikowy z owocami.
Dać do dużej miski mąkę,jaja,mleko lub śmietankę 18%,trochę wody gazowanej,sól i cukier.Ubić to wszystko trzepaczką spręży- -nową i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron cienkie placki naleśnikowe i kłaść na talerz odwrócony do góry dnem.Owoce se- -zonowe przebrać,opłukać bieżącą wodą i osączyć na sitku.Serek mascarpone zmieszać z cukrem waniliowym i nakładać łyżką du- -żą na placki naleśnikowe,rozsmarowując na całej powierzchni po- -sypać krokantem orzechowym lub wiórkami czekoladowymi,nast- -ępnie kłaść owoce też na całej powierzchni i nakryć naleśnikiem. czynność tę powtarzać do wyczerpania nadzienia i nakryć ostat- -nim plackiem na wierzch,można również posypać resztką krokan- -tu oraz położyć parę owoców jak zostanie ich trochę.Gotowy deser podawać na podwieczorek.
eli_555
msewka
Jojo
góralka
łakomczuszka