goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Tort truskawkowo-rabarbarowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Niepowtarzalny smak daje my rabarbar. Jest pyszny i orzeźwiający.

Tort truskawkowo-rabarbarowy

Składniki:

Tort truskawkowo-rabarbarowy

 

 

 

Sposób przygotowania:

Tort truskawkowo-rabarbarowy
Przygotowujemy biszkopt: żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy mąkę ziemniaczaną. Białka ubijamy na sztywną pianę z odrobiną soli. Łączymy masę żółtkowa z pianą, mieszmay i przelewamy na tortownice i pieczemy około 40 minut. Studzimy, przekrawamy na pół.Rabarbar oczyszczamy, drobno kroimy. Gotujemy w połowie soku jabłkowego oraz z połową cukru. Z resztą soku mieszamy budyń, dodajemy do rabarbaru. Do rabarbaru dodajemy oczyszczone i pokrojone w plastry truskawki. Na spód biszkopta przekłądamy masę owocową, rozsmarowujemy.Namaczamy żelatynę. Ser, jogurt, oraz pozostały cukier ucieramy, dodajemy żelatynę, mieszamy. Przekłądamy na placek, przykrywamy drugą połówką biszkopta. Schładzamy w lodówce. Śmietanę ubijamy i smarujemy nią tort, dekorujemy kawałkami owoców.

Tagi:

biszkopt