Sposób przygotowania:
Tort z wiśniami i kremem śmiet.serowym
Do szklanki wlewamy około200 ml wody, dodajemy sok z limonki oraz wódkę, tak przygotowanym ponczem nasączamy wszystkie 3 spody tortowe. Kompot otwieramy i odcedzamy owoce, do pozostałego kompotu dolewamy wodę aby uzyskać 5600 ml, zagotowujemy dodajemy około 4 łyżki żelatyny i dokładnie rozpuszczamy, dodajemy owoce i zostawiamy do ostygnięcia a następnie do tężenia się całości. Przygotowujemy krem - schłodzoną śmietanę 36% ubijamy, dodajemy cukier puder oraz serek - dokładnie mieszamy w międzyczasie w 100 ml wrzącej wody rozpuszczamy 1 łyżeczkę żelatyny i ostudzamy, zimną żelatynę wlewamy do masy i dokładnie mieszamy. Składamy tort - na pierwszy nasączony spód nakładamy powidła, następnie nasze wiśnie wraz z kompotem (konsystencja tężejącej galaretki), przykrywamy kolejnym spodem, smarujemy powidłami i nakładamy warstwę kremu, nakładamy trzeci blat - całość tortu smarujemy pozostałym kremem, boki tortu obsypujemy posypką, górę dekorujemy żelkami, pozostałym kremem oraz kolorowymi posypkami, perełkami i witrażykami, Pozostawiamy w lodówce na około 4 godziny. Smacznego