Sposób przygotowania:
Tortila z kurczakiem i warzywami z grila
Z wymienionych składników zagniatamy ciasto i odstawiamy na około pół godziny. Filet z kurczaka kroimy na kotlety i lekko rozbijamy. Każdy smarujemy marynata powstałą z wymieszania przyprawy do gyrosa i oleju, układamy jeden na drugim i wstawiamy do lodówki na jak najdłuższy czas. Ciasto rozwałkujemy na cienko, wykrawamy z niego okrągłe placki i smażymy na suchej bardzo mocno nagrzanej patelni. Wkładamy do garnka lub miski i przykrywamy aby nam nie wyschły, powinny nawet lekko naparować. Przygotować warzywa: pieczarki pokroić w plasterki paprykę w większe kawałki a cebulę w piórka. Wszystkie warzywa posmarować olejem i układać na bardzo gorącej patelni grillowej,aż pojawią się na nich ciemne paseczki. Ściągnąć i odłożyć w ciepłe miejsce. Następnie na patelnię kłaść filety i grillować około 8 minut. Kapustę pokroić w większe kawałki. Placki tortilla smarować ulubionym sosem, układać kapustę pekińską, warzywa ugrillowane oraz pierś z kurczaka pokrojoną w paski. Zawijać w folię aluminiową aby łatwiej było trzymać.