patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Tortille na gorąco z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne tortille na gorąco z tuńczykiem ogórkiem konserwowym i cheddarem. Pyszne i idealne nie tylko na drugie śniadanie. Polecam.

Tortille na gorąco z tuńczykiem

Składniki:

Tortille na gorąco z tuńczykiem

 

  • 4 placki tortilli
  • 1 puszka tuńczyka stek w oleju
  • 10 dag sera żółtego
  • 3 ogórki konserwowe
  • 4 łyżki prażonej cebulki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Majonez i ketchup

Sposób przygotowania:

Tortille na gorąco z tuńczykiem
Tuńczyka odcedzam. Do miski przekładam rybę następnie ser żółty, łyżkę majonezu oraz ketchup. Mieszam, doprawiam solą i pieprzem do smaku.

Tortillę smaruję ketchupem dodaję tuńczyka dodaję ogórki konserwowe pokrojone w plastry.

Na koniec dodaję prażoną cebulkę. Zawijam. Wkładam do piekarnika. Piekę ok 5 min w 200 stopniach.

Podaję z ulubionym sosem.

Tagi:

tortilla danie