ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Sałatka ogórkowo-krabowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mała, wielka sałatka. Bardzo smaczna. Łatwa do zrobienia. Wystarczy pokroić produkty, dodać olej lniany, ocet jabłkowy i zajadać.

Sałatka ogórkowo-krabowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sałatka ogórkowo-krabowa

 

  • 100 g paluszków krabowych
  • 2 zielone ogórki
  • pęczek koperku
  • 2 małe ząbki czosnku lub jeden większy

 

Sposób przygotowania:

Sałatka ogórkowo-krabowa

ETAP 1:

Paluszki krabowe wyjąć z opakowań. Kroić na trzy części, a następnie w pałeczki.

Umyte, osuszone zielone ogórki pokroić też w pałeczki wielkością zbliżoną do pałeczek krabowych. Umyty i osuszony koperek pokroić drobniutko. Warzywa umieścić w salaterce. Dodać jeszcze przeciśnięty przez praskę czosnek, olej lniany, ocet jabłkowy i sól z pieprzem do smaku. Pomieszać i już sałatka gotowa do jedzenia.

Smacznego

Sałatka ogórkowo-krabowa
Produkty na sałatkę - zielone ogórki, paluszki krabowe, koperek, czosnek
Sałatka ogórkowo-krabowa
Pokrojone ogórki zielone, paluszki krabowe, koperek