Sposób przygotowania:
Wrapsy z tortilli z tuńczykiem
Placki tortilli podsmażamy na suchej patelni aż się ogrzeją i lekko zbrązowieją. Ewentualnie możemy podgrzać je kilka sekund w mikrofalówce.
Na placku rozsmarowujemy równą warstwę serka kanapkowego. Układamy liście świeżej sałaty, kawałki tuńczyka oraz pokrojoną w cienkie plasterki czerwoną cebulę i paprykę.
Zawijamy jeden z boków w rulon. Wbijamy w równych odległościach 5 wykałaczek i kroimy ostrym nożem na 5 kawałków.
Na placku rozsmarowujemy równą warstwę serka kanapkowego. Układamy liście świeżej sałaty, kawałki tuńczyka oraz pokrojoną w cienkie plasterki czerwoną cebulę i paprykę.
Zawijamy jeden z boków w rulon. Wbijamy w równych odległościach 5 wykałaczek i kroimy ostrym nożem na 5 kawałków.
Magdalena88