kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Wrapsy z tortilli z tuńczykiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Szybkie w przygotowaniu wrapsy z tortilli są świetną propozycją na imprezową przekąskę lub lekki obiad do pracy. Wypełnione świeżymi warzywami i pełnym białka tuńczykiem są zdrowa i smaczna propozycja dla dbających o dietę.

Wrapsy z tortilli z tuńczykiem

Składniki:

Wrapsy z tortilli z tuńczykiem

podstawowe

  • 3 pełnoziarniste placki tortilla
  • strąk czerwonej papryki
  • czerwona cebula
  • sałata
  • serek kanapkowy śmietankowy
  • tuńczyk w sosie własnym

Sposób przygotowania:

Wrapsy z tortilli z tuńczykiem
Placki tortilli podsmażamy na suchej patelni aż się ogrzeją i lekko zbrązowieją. Ewentualnie możemy podgrzać je kilka sekund w mikrofalówce.

Na placku rozsmarowujemy równą warstwę serka kanapkowego. Układamy liście świeżej sałaty, kawałki tuńczyka oraz pokrojoną w cienkie plasterki czerwoną cebulę i paprykę.

Zawijamy jeden z boków w rulon. Wbijamy w równych odległościach 5 wykałaczek i kroimy ostrym nożem na 5 kawałków.