Sposób przygotowania:
Tortilla z chorizo = GOOD FOOD
2 plastry paprykowej kiełbasy kroimy na pół (do dekoracji), resztę kroimy w kosteczkę. Smażymy na suchej patelni. Gdy kiełbasa jest chrupiąca, zdejmujemy półplasterki, dodajemy cebulę i pokrojonyna w cieniutkie plasterki ziemniak (uprzednio obrany). Przesmażamy przez 10 minut. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku, dodajemy rozkłócone jaja. Formujemy na patelni 2 mniejsze tortille. Smazymy ok 5 minut na małym ogniu, odwracamy na drugą stronę i znowu smazymy 5 min.Gorace tortille podajemy na waflach, posypane szczypiorem i udekorowane chrupiącąkiełbasą chorizo.
Darth Vader
Lady Marmolada
Luśka
Wart nagrody dnia! Gratuluję! :)
jaNina
Dziękuję bardzo! :)
Natala1210