OktawiaG

OktawiaG

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Sałatka z tuńczykiem i pierożkami(szpinak-ricotta)

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Majonezowa sałatka z tuńczykiem i pierożkami ze szpinakiem i ricottą, z papryką i kukurydzą. Ciekawy smak i świetny pomysł na przystawkę.

Sałatka z tuńczykiem i pierożkami(szpinak-ricotta) Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka z tuńczykiem i pierożkami(szpinak-ricotta)

 

  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 250g pierożków z makaronu ze szpinakiem i ricottą
  • 1 papryka
  • puszka kukurydzy
  • pół małej cebuli
  • 3 łyżki majonezu
  • sól

Sposób przygotowania:

Sałatka z tuńczykiem i pierożkami(szpinak-ricotta)
Paprykę i cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Tuńczyka odsączyć z zalewy, rozdrobnić widelcem.

Pierożki ugotować wg przepisu na opakowaniu. Wszystko umieścić w misce i wymieszać. Dodać przestudzone pierożki, wymieszać bardzo delikatnie.

Posolić do smaku. Dodać majonez i ponownie wymieszać.

Smaczna również dnia następnego.
Sałatka z tuńczykiem i pierożkami(szpinak-ricotta)
kroimy paprykę i cebulę w drobną kosteczkę
Sałatka z tuńczykiem i pierożkami(szpinak-ricotta)
wsypujemy kukurydzę , odsączoną z zalewy
Sałatka z tuńczykiem i pierożkami(szpinak-ricotta)
dodajemy rozdrobnionego tuńczyka i mieszamy
Sałatka z tuńczykiem i pierożkami(szpinak-ricotta)
dodajemy przestudzone pierożki z nadzieniem szpinaku i ricotty