gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Tortilla z leczo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne danie na obiad lub kolację, danie wymyśliłam sama.

Tortilla z leczo Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tortilla z leczo

 

  • 3 opakowania gotowej tortilli (15 placków)
  • 1 kg papryki
  • 1 duża cukinia
  • 1/5 kg mięsa
  • 3 cebule
  • 4-5 marchewek
  • 1 puszka groszku
  • 1 puszka kukurydzy
  • natka pietruszki
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Tortilla z leczo
Na rozgrzanym oleju usmaż mięso mielone by uzyskało konsystencję kaszki. Dodaj do mięsa cebulę pokrojoną w talarki, smaż by się zeszkliła. Pokrój marchewkę w pióra i połącz z mięsem duś do miękkości. Paprykę pokrój w paski a cukinię w kostkę , wrzuć do garnka i smaż tak długo by warzywa stały się miękkie. Dopraw do smaku przyprawami wedle własnego uznania. Odsączony groszek i kukurydzę połącz z warzywami wymieszaj i całość zagęść mąką. Gotowy farsz rozsmarowuj na plackach tortilli i składaj w kopertę, układaj na blaszce i piecz w piekarniku ok. 40 min.
Tortilla z leczo
Mięso usmaż na rozgrzanym oleju aż do rozdrobnienia
Tortilla z leczo
do mięsa dodaj cebulę i podsmaż aż się zeszkli
Tortilla z leczo
pokrój warzywa w kostkę piórka i paski, połącz z mięsem
Tortilla z leczo
Przygotowany farsz smaruj na plackach i składaj w kopertę