Sposób przygotowania:
Tortilla z pieczonym kurczakiem
Z udek z kurczaka zdejmujemy mięso. Sałatę lodową rwiemy na średniej wielkości kawałki, umyte pomidorki kroimy na plasterki, a paprykę w cienkie paski.
Na dobrze nagrzanej patelni podgrzewamy przez kilka sekund placki do tortilli.
Na środek ciepłego placka nakładamy porcję warzyw oraz kawałki kurczaka. Wierzch polewamy sosem z pieczenia mięsa. Zwijamy zgrabną tortille. Górę można posypać drobno pokrojoną zieloną cebulką i przewiązać nią tortille dzięki temu się nie rozwinie. Od razu podajemy.
Na dobrze nagrzanej patelni podgrzewamy przez kilka sekund placki do tortilli.
Na środek ciepłego placka nakładamy porcję warzyw oraz kawałki kurczaka. Wierzch polewamy sosem z pieczenia mięsa. Zwijamy zgrabną tortille. Górę można posypać drobno pokrojoną zieloną cebulką i przewiązać nią tortille dzięki temu się nie rozwinie. Od razu podajemy.
BozenaMatuszczyk